06-114 60 999 | info@guusdewitte.nl

Werkwijze

In de zorg hebben we vooral één ding goed te doen. En dat is kwetsbare mensen op een goede en voor hem/haar prettige wijze ondersteunen. Dat vraagt niet alleen kennis en ervaring, maar vooral de juiste mentaliteit. Het gaat om nieuwsgierigheid naar de mens achter de cliënt en een gastvrije en dienende houding. Een medewerker, teams en leiding moeten onderling vertrouwen ontwikkelen, elkaar stimuleren bij plezier in het werk en  voortdurend de kwaliteit van zorg, diensten en processen  willen verbeteren. Scherp krijgen en houden waarvoor 'we'  er eigenlijk zijn en bijdragen aan 'de bedoeling'. 

Als interim manager werk ik aan groei van medewerkers en teams en noem hieronder graag een aantal enkele werkelementen die ik hanteer.  

werkzaamheden die aan de orde kunnen komen:

verkennen

Een gezonde voedingsbodem kweken begint bij verkennen. Wat gaat goed en wat moet anders of beter.

draagvlak creëren

Het zijn de medewerkers zelf die de verandering tot stand moeten brengen. Dat lukt als iedereen het belang inziet en de schouders er onder wil zetten. 

 

de juiste voeding

Mijn missie is dat medewerkers tot bloei komen. Ze hebben aandacht, richting en leiding nodig.

aanpakken

Vooral: aan de slag! Ik ben meer van het samen aanpakken dan het maken van plannen van aanpak. 

‘regelarm‘ snoeien

Snoeien kan nodig zijn om te komen tot bloei. Onnodige ballast wegnemen, zodat medewerkers zoveel mogelijk van hun tijd kunnen besteden aan de cliënt. 

vinger aan de pols

Oprechte interesse en vaststellen wat goed gaat of meer aandacht verdient. 

vruchten plukken

Het echte oogsten wordt zichtbaar door tevredenheid van de cliënt. En belangrijk: samen successen vieren!

Guus heeft naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en de betrokken teams een interim-klus gedaan bij een van de aangesloten Carante Groep organisaties. Zijn kracht ligt in zijn verbindende kwaliteiten en betrokkenheid met een scherpe focus cliëntenwelzijn. Dit zonder de bedrijfsmatige belangen uit het oog te verliezen.

Jan Adam Adviseur Carantegroep

Guus wist op een menselijke manier onze medewerkers te motiveren en in hun kracht te zetten. En heeft zo een goede basis gelegd voor de toekomst van het team.

Bert Apperlo Locatiedirecteur Coloriet

Guus is een vrijdenker en die heb je in je organisatie hard nodig om ingesleten patronen ‘los te weken’. Daarbij heeft hij als basishouding begrip en respect voor iedereen en dát is een voorwaarde om met vertrouwen veranderingen aan te gaan.

Geertje Tuin Manager zorg Lyvore

Guus, sympathiek, energiek, luisterend oor maar vooral denkend en werken vanuit zijn zorghart. En mij als medewerker een enorme stimulans gaf om anders te kijken naar hetzelfde!

Martine Visser Begeleider Humantas DMH Ter Apel

In de korte tijd dat Guus bij ons was heeft hij ervoor gezorgd dat de bejegening naar de bewoners toe door zorgpersoneel wat vriendelijker is geworden. Hij is een hele vriendelijke voorkomende man. Ik wens hem veel succes bij zijn volgende klus.

K. de Haan, bewoner en lid cliëntenraad verpleeghuis Randerode

Privacy-verklaring | Disclaimer

Design & Concept: INZPIRE Design & Communicatie | Webdevelopment: Haagen Internet